Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal bevestigt: Oranje begint openingsduel WK tegen Senegal zonder Memphis

Van Gaal bevestigt: Oranje begint openingsduel WK tegen Senegal zonder Memphis

11 nov 2022, 14:15

Het Nederlands elftal speelt de eerste wedstrijd op het WK in Qatar zonder Memphis Depay in het basiselftal. De aanvaller van FC Barcelona is nog niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen Senegal, zei bondscoach Louis van Gaal vrijdag bij de bekendmaking van zijn selectie.

Depay voetbalde sinds 22 september niet meer vanwege een spierblessure. De aanvaller van FC Barcelona gaat wel mee naar het WK omdat hij volgens Van Gaal wel "medisch fit" is. Tegen Ecuador en Qatar, de andere opponenten in de groepsfase, zou Depay wel weer vanaf het begin kunnen spelen.

Vincent Janssen van Royal Antwerp FC is naar alle waarschijnlijkheid de vervanger van Depay tegen Senegal, liet Van Gaal weten. "Dat is misschien een verrassing voor je, maar voor mij niet. Dat heeft met plan B en plan C te maken. Je hebt gezien dat Luuk de Jong en Wout Weghorst zijn geselecteerd", sprak Van Gaal.

Van Gaal kende geen twijfel om Depay mee te nemen. "Memphis is nog steeds geblesseerd, of niet hersteld. Dat is al tegen mijn visie in. Maar Memphis is zo belangrijk geweest voor deze ploeg. Niet alleen als voetballer, ook als mens. Ik heb daar een plaats voor opengehouden."

Depay zou, als alles goed gaat de komende week, wel in kunnen vallen tegen Senegal als daarvoor noodzaak is. Van Gaal: "We moeten hem 'opbouwen'. Het is niet dat hij zomaar kan spelen. Hij heeft de laatste weken getraind bij Leo Echteld. Maandag gaan we verder met de opbouw. Hij kan alles doen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.