Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Weijden finisht elfstedentriatlon zaterdag nog niet: 'Hij moet een slaapmoment pakken'

24 juni 2023, 16:26

Maarten van der Weijden rondt zijn elfstedentriatlon zaterdag vermoedelijk nog niet af. Dat bevestigt zijn woordvoerster na berichtgeving door de Leeuwarder Courant. De olympisch kampioen zou eigenlijk zaterdagmiddag aankomen in Leeuwarden, maar volgens zijn woordvoerster is hij te vermoeid. "Hij zal nu eerst in Dokkum nog een slaapmoment moeten pakken", zegt ze.

Wanneer Van der Weijden nu finisht, is volgens de woordvoerster niet te zeggen. "Dat ligt aan de slaap die hij krijgt. Mogelijk wordt het morgenochtend, maar of het de vroege of late ochtend wordt, durf ik niet te zeggen".

De elfstedentriatlon van Van der Weijden bestaat achtereenvolgens uit 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen, met zo min mogelijk slapen en rusten tussendoor. De opbrengst gaat naar kankeronderzoek. Op de site van het evenement staat de teller inmiddels op ruim 1,3 miljoen euro.

De olympisch kampioen waagde zich voor de kankerbestrijding al vaker aan dit soort evenementen. In 2021 bijvoorbeeld haalde hij 80.000 euro op met een vier dagen durende zwemtocht, in een stromingszwembad. Eerder dat jaar deed hij een thuistriatlon, in en rond zijn eigen huis. In juni 2019 zwom Van der Weijden in 75 uur de 200 km lange Elfstedentocht. In 2018 moest hij voortijdig opgeven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.