Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Vaart fileert 'mafketel' van Ajax: 'Die zou ik nooit meer opstellen'

Van der Vaart fileert 'mafketel' van Ajax: 'Die zou ik nooit meer opstellen'

16 aug 2021, 11:15

Rafael van der Vaart is keihard en zou Nicolás Tagliafico nooit meer opstellen bij Ajax. De linksback kreeg tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal een rode kaart na een keiharde tackle op de enkels van Phillipp Mwene. 'Dan ben je toch niet goed bij je hoofd', zei Van der Vaart zondagavond bij Studio Voetbal.

De Amsterdammers verloren de wedstrijd met maar liefst 0-4 in de eigen Johan Cruijff ArenA. 'Ajax kwam met 0-1 achter en daarna hebben ze heel goed gespeeld. Toen dacht ik dat het ging gebeuren, totdat die mafketel...', doelt Van der Vaart op de vroege rode kaart voor Tagliafico.

'Ik had bijna mijn televisie het raam uitgegooid. Dat is toch ongelooflijk. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd. Die zou ik nooit meer opstellen. Maar daarom ben ik assistent-trainer', aldus Van der Vaart, die het met een knipoog afsloot.

De oud-speler van Ajax geniet de laatste weken van PSV. De Eindhovenaren wonnen afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van de competitie met 0-2 op bezoek bij Heracles Almelo. 'Vorig seizoen werden alle ballen verspeeld. Er is veel meer voetballend vermogen. Ze spelen elkaar vrij. Ik zit echt te genieten van dit PSV. Het is gewoon spelen, bewegen, tik-tik.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.