Terug

Volg Vandaag Inside

Van der Poel is oppermachtig en verslaat Van Aert in eerste veldrij-clash

Van der Poel is oppermachtig en verslaat Van Aert in eerste veldrij-clash

4 dec 2022, 15:58

Mathieu van der Poel heeft met groot vertoon van macht de Scheldecross in Antwerpen, een wereldbekerwedstrijd in het veldrijden, gewonnen. De 27-jarige Van der Poel herstelde zich knap nadat hij op zaterdag in de Superprestigecross in Boom dertiende was geworden door een val.

Van der Poel reed al in de tweede ronde weg van Lars van der Haar en Wout van Aert, en reed bijna zes rondes alleen aan de leiding. Hij kwam uiteindelijk met een voorsprong van 23 seconden op zijn Belgische rivaal Van Aert over de meet. De Belg Michael Vanthourenhout werd op 34 seconden derde. De Brit Tom Pidcock stelde teleur en finishte als achtste.

"Ik ben wel wat stijf en stram, maar dat had ik verwacht. Ik hoop dat ik niet te veel hinder heb tijdens de cross", zei Van der Poel zondagmiddag voor de start. Van zijn valpartij van een dag eerder was in Antwerpen echter weinig te merken.

Van der Poel sloeg al snel in de tweede omloop een groot gat en had na de tweede ronde al een voorsprong van 12 seconden. Daarmee zorgde hij voor een eenzijdig schouwspel aan de Schelde. Hij ging de laatste ronde in met een halve minuut voorsprong en hoefde in de zevende omloop dus niet meer voluit te gaan.

"Ik voelde me best oké", zei Van der Poel na zijn overwinning. "Ik vind dit een leuke wedstrijd en ik heb eigenlijk foutloos rondgereden. Dat is een goed teken. Het is jammer dat ik maandag naar Spanje ga om een paar weken in de zon te trainen, want ik kwam net in het crossritme. Maar we houden ons aan het schema, want de focus ligt op het voorjaar." Volgende week is er een wereldbekerwedstrijd in Dublin, waar Van der Poel dus ontbreekt.

Van Aert (28) legde zich neer bij de dominantie van Van der Poel. "Ik crashte één keer, omdat ik een beetje vergeten was om hier op te trainen", zei de renner van wegploeg Jumbo-Visma na zijn rentree in het veld. "Voor de rest had ik het onder controle, maar Mathieu was veel te snel. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik me moest richten op de tweede plaats. De snelheid was in orde, want ik had niet verwacht het hoge tempo vol te houden. Rond de kerstdagen hoop ik weer om de hoofdprijs mee te doen."

Vorige week zondag won Van der Poel ook de zevende wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Hij maakte in Hulst zijn rentree in het veld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.