Terug

Volg Vandaag Inside

Van As en Jansma weg bij ADO Den Haag

Van As en Jansma weg bij ADO Den Haag

17 dec 2019, 17:31

ADO Den Haag gaat niet langer verder met Jeffrey van As als manager voetbalzaken. Zijn contract wordt niet verlengd en hij is per direct vrijgesteld van werkzaamheden voor de Haagse eredivisieclub. ADO meldde ook dat Kees Jansma is teruggetreden als adviseur van de directie.

Volgens algemeen directeur Mohammed Hamdi is er onvoldoende draagvlak bij de raad van commissarissen om door te gaan met Van As. De 47-jarige oud-profvoetballer keerde in januari 2017 terug bij de club, waarvoor hij tussen 2004 en 2006 speelde.

De oud-verdediger, die ook nog scout was bij ADO Den Haag, verlengde een half seizoen na zijn terugkeer als manager voetbalzaken al zijn contract met drie jaar. Van As zette de lijnen uit van het technische beleid dat ADO Den Haag de zevende en negende plek opleverde in de vorige twee seizoenen.

Dit seizoen verloopt zeer teleurstellend. De club staat voorlaatste in de eredivisie. Fons Groenendijk is al opgestapt als trainer. Een van de kandidaten om hem op te volgen zou de Brit Alan Pardew zijn.

Jansma, journalist, commentator en oud-perschef van het Nederlands elftal, stapte afgelopen zomer "uit liefde voor ADO" in als adviseur. "Ik heb getracht de club te voorzien van goede adviezen, maar het échte gevoel dat deze terug te zien zijn in het beleid ontbreekt. Hoewel er sprake is van een verschil in inzicht en ik het erg jammer vind dat het zo gelopen is, zal ik altijd supporter blijven van deze mooie club", aldus Jansma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.