Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn zag 'grote veldheer heersen' in De Kuip: 'Hij kan een basisplaats veroveren in Oranje'

Valentijn zag 'grote veldheer heersen' in De Kuip: 'Hij kan een basisplaats veroveren in Oranje'

7 aug 2023, 00:00

Valentijn Driessen heeft met bewondering zitten kijken naar Joey Veerman afgelopen vrijdag tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV (0-1). De middenvelder heeft onder de nieuwe trainer Peter Bosz een nieuwe rol gekregen en is ervan overtuigd dat hij hiermee een basisplaats kan veroveren in het Nederlands elftal.

"Knap is hoe de trainer Joey Veerman ervan heeft overtuigd dat hij in een meer verdedigende rol van grotere betekenis is voor het elftal dan in een offensieve rol", begint Valentijn in zijn nieuwe column voor De Telegraaf over Veerman. "Feyenoord joeg hem met één man op, met twee man en soms zelfs met drie man. Altijd voetbalde de Volendammer zich heel eenvoudig onder de druk uit. Waarmee hij de angel haalde uit het spel van de landskampioen."

Valentijn zag dat Veerman onder Ruud van Nistelrooij op een dood spoor zat bij PSV, maar afgelopen vrijdag heerste in De Kuip 'als een grote veldheer.' "Eentje die Feyenoord anderhalf jaar geleden aan de neus voorbij zag gaan omdat toenmalig technisch directeur Frank Arnesen niet doorpakte. Slot baalde er vrijdag zienderogen nog steeds van. In de offensieve speelstijl van Bosz krijgt Veerman die vrijheid. Dan is het spelen als defensieve middenvelder in het systeem van Van Nistelrooy totaal iets anders dan in de visie van Bosz."

"Niet zo vreemd daarom dat je van Veerman of zijn manager niets meer verneemt van een transferwens", vervolgt Valentijn. "Sterker, Veerman is ervan overtuigd dat hij in deze nieuwe rol bij PSV een basisplaats kan veroveren bij het Nederlands elftal. Geen gekke gedachte. Tegen Italië voor de Nations League liet hij als invaller al een prima indruk achter bij bondscoach Ronald Koeman", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.