Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn trekt in nieuwe column harde conclusie over Ajax: 'Het is de weg al volledig kwijt'

31 juli 2023, 09:45

Valentijn Driessen is in zijn nieuwe column voor De Telegraaf kritisch op Ajax. Volgens de chef voetbal van de ochtendkrant zijn de Amsterdammers nu al de weg kwijt.

"Het seizoen moet nog beginnen en bij Ajax zijn ze al volledig de weg kwijt", begint Valentijn in zijn column. "Bij de Duitse degradatiekandidaat FC Augsburg werd een ontluisterende 3-1 nederlaag geïncasseerd. Keeper Geronimo Rulli onderstreept z’n onuitgesproken vertrekwens met drie blunders. Er wordt gelonkt naar doorsnee Eredivisie-keeper Nick Olij van Sparta. Branco van den Boomen, transfervrij opgehaald bij de nummer 13 (!) van de Ligue 1 Toulouse, wordt een leidersrol toebedeeld. Bij de club die streeft naar structurele overwintering in de Champions League."

Valentijn is met name kritisch op het functioneren van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. "Technisch directeur Sven Mislintat zegt vanaf januari met Ajax bezig te zijn, maar na zeven maanden heeft hij geen fatsoenlijke versterking gehaald. Terwijl Ajax een jaar geleden al z’n medewerking toezegde aan het vertrek deze zomer van sleutelspelers Jurriën Timber en Edson Alvarez."

"Intussen dekt Mislintat zich in voor eigen falen", vervolgt Valentijn over Mislintat. "Hij communiceert minimaal twee transfertermijnen nodig te hebben en denkt aan een traject van twee tot vier jaar voor aansluiting van Ajax bij de Europese elite. Het is alles bij elkaar een treurige opsomming. Eentje die potentiële topspelers afschrikt om voor Ajax te kiezen. Zo wordt de derde trainer in een jaar naar de slachtbank geleid."

Interesse in Spertsyan van het Russische Krasnodar

Verder komen de Raad van Comissarissen, bestaande uit Jan van Halst, Pier Eringa en Annette Mosman, er niet goed vanaf in de column van Valentijn. "Zij staan toe dat Mislintat schermt met het aankopen van de Russische Armeniër Eduard Spertsyan. Terwijl Mosmans werkgever – pensioenfonds APG – probeert alle Russische belangen af te stoten, staat zij als Ajax-commissaris toe dat de club mazen in de wet zoekt om de soms onduidelijke sancties te ontduiken. Waarbij zelfs constructies via Duitsland worden overwogen."

"Het Ajax van nu is aan allemaal van dat soort mensen overgeleverd, mensen zonder enige Ajax-achtergrond, die niet weten waar Ajax voor staat, intussen panikeren en volledig de weg kwijt zijn. Ajax, sterkte", aldus Valentijn.

Valentijn sprak zich afgelopen vrijdag in De Oranjezomer ook al kritisch uit over Ajax. Bekijk het terug in de video bovenaan het artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.