Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn stellig over Mislintat: ‘Dit is ontslag op staande voet’

20 sep 2023, 08:44

Volgens Valentijn Driessen moet Sven Mislintat op staande voet ontslagen worden bij Ajax. Dinsdagmiddag werd bekend dat Ajax vanwege mogelijke belangenverstrengeling een onderzoek is gestart naar directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

“Sven Mislintat moet je natuurlijk direct op non-actief zetten. Ajax zegt dat hij uitleg gegeven heeft, maar dat is achteraf en anders vertel je het gewoon van tevoren. Dan had Ajax kunnen zeggen je stopt met het bedrijf, maar dat is niet gebeurd. Daarom heeft de Raad van Commissarissen ook gefaald, want zij hebben hem aangenomen. Voornamelijk Pier Eringa en de directie, waaronder Edwin van der Sar en Maurits Hendriks, hebben een rol gespeeld in zijn komst”, aldus Valentijn in een item van De Telegraaf.

“Je laat hem 115 miljoen euro uitgeven en drie weken na de sluiting van de transfertermijn word je hiermee geconfronteerd. Dan staat de hele club sportief al op zijn kop, maar ook financieel en qua organisatie. Als Mislintat Ajax niet heeft ingelicht en zij weten helemaal niks van al die aandelen constructies die hij met die Arthur Beck heeft bekokstoofd, dan is het gewoon ordinair pikken van je werkgever. Dat is ontslag op staande voet.”

Johan Derksen heeft zich ook uitgelaten over het onderzoek naar Sven Mislintat. Bekijk het fragment bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.