Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn keihard over Van Gaal: 'Dat is echt een lage streek'

Valentijn keihard over Van Gaal: 'Dat is echt een lage streek'

5 juli 2021, 14:00

In een nieuwe column in De Telegraaf zet Valentijn Driessen zijn vraagtekens bij Louis van Gaal als bondscoach. Een aantal spelers van Oranje zouden de samenwerking niet zien zitten met Van Gaal, aldus de chef voetbal van de krant.

‘Van Gaal is de figuur die vorig jaar juist niet werd gebeld door Hoogma om Koeman op te volgen. De KNVB wilde verjongen en zocht geen 69-jarige bondscoach. Daarbij zag een deel van de spelersgroep Van Gaal niet zitten’, zo begint Valentijn. Dan komt hij uit bij de spelers wie moeite zouden hebben met de 69-jarige oefenmeester. ‘Hij had Virgil van Dijk in 2014 gepasseerd voor het WK en laten weten dat hij een aardige verdediger was, maar voetballend tekort kwam als international. Memphis en Van Gaal waren na een aanvankelijk warme band uit elkaar gegroeid bij Manchester United. Georginio Wijnaldum vond de stijl van Van Gaal na zijn ervaringen in 2014 niet meer passen’.

Dat een aantal Oranje-spelers niet zouden staan te springen om de komst van Van Gaal, maakt een komst van De Tulpengeneraal niet makkelijk, maar Valentijn ziet ook dat de trainer zich nu zelf al onmogelijk heeft gemaakt bij het Nederlands elftal. 'Gefrustreerd over zijn afwijzing door de internationals zag hij zijn kans schoon ze een oorwassing te geven. ’Een veredeld stelletje sterren’, veroorzaakte de EK-afgang volgens Van Gaal. De publieke opinie keert zich intussen op soms abjecte wijze tegen de spelers en Van Gaal geeft daar voeding aan. Terwijl hij er prat op gaat spelers altijd te beschermen, zet hij fans juist op tegen Wijnaldum & co. Een lage streek', zo schrijft Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.