Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'Dan is Koeman niet de juiste man voor deze job'

Valentijn: 'Dan is Koeman niet de juiste man voor deze job'

19 juni 2023, 10:15

Valentijn Driessen is uiterst kritisch op Ronald Koeman, nadat het Nederlands elftal als vierde en laatste is geëindigd in de finaleronde van de Nations League. Vier dagen na de verloren halve eindstrijd tegen Kroatië (2-4) kwam Oranje ook zondag tekort tegen Italië in de wedstrijd om de derde plaats (2-3).

"Oranje presenteerde zich schandalig in de eerste helft", zegt Valentijn in een videoitem van De Telegraaf. "Je hoort de verhalen vooraf: 'we zijn trots op Oranje', 'we zullen het laten zien', 'we geven alles', 'we gaan er nog meer energie in steken', 'de wedstrijd tegen Kroatië geeft houvast'... Nou, helemaal niets van dat alles. Nul komma nul."

Oranje stond binnen twintig minuten met 0-2 achter tegen Italië. "Dan speel je gewoon een verloren partij", meent Valentijn. "E in de tweede helft kom je enigszins terug op 1-2, maar dan geven de Italianen even gas en staat het 1-3. Werkelijk waar, dit heb ik weinig meegemaakt. Het was eigenlijk gewoon lachwekkend."

Koeman

Valentijn is niet te spreken over het spel van het Nederlands elftal onder Ronald Koeman. "We zijn nu vier wedstrijden ver en eigenlijk zag het er alleen in de eerste helft tegen Kroatië behoorlijk uit, maar voor de rest heeft het Nederlands elftal nog niets laten zien in de tweede periode onder Koeman."

De Chef Voetbal van De Telegraaf is kritisch op een aantal keuzes van de bondscoach. "Een middenveld met Frenkie de Jong, die zichzelf niet is, met daar omheen Mats Wieffer met een halfjaar Eredivisie-ervaring en Xavi Simons met één jaar Eredivisie-ervaring... dat is dan het middenveld van het Nederlands elftal tegen de Europees kampioen Italië. Dat is véél te licht en dat zijn keuzes die Koeman heeft gemaakt", aldus Valentijn. "En hij houdt ook heel erg vast aan de hiërarchie met Van Dijk, die een wanprestatie levert, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Het is de hiërarchie van zijn eerste periode als bondscoach, en die past op dit moment gewoon niet meer."

Valentijn stelt dat Koeman moet ingrijpen. "En als er dan niets gebeurt, dan moet je je afvragen of Koeman de juiste man voor de job is. En als er wel iets gebeurt, maar er verandert niks, dan is de conclusie keihard: dan is Koeman gewoon niet de juiste man voor deze job."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.