Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen kritisch over transfer Álvarez: ‘Een gigantisch bedrag voor zo’n middelmatige speler’

Valentijn Driessen kritisch over transfer Álvarez: ‘Een gigantisch bedrag voor zo’n middelmatige speler’

7 aug 2023, 17:30

Ajax en West Ham United hebben een akkoord bereikt over de transfersom voor Edson Álvarez, zo weet Fabrizio Romano maandag te melden. Naar verluidt ontvangen de Amsterdammers ruim 40 miljoen euro voor de Mexicaan. Een bedrag wat volgens Valentijn Driessen ‘belachelijk veel geld is’.

Valentijn heeft zich in de Kick-off podcast van De Telegraaf uitgelaten over het bedrag dat komt kijken bij de transfer van Álvarez naar de Premier League: “Een gigantisch bedrag voor zo’n middelmatige speler, die bij Mexico op een gegeven moment ook nog op de bank zat. Dan ben je wel echt heel erg in paniek als West Ham zijnde. Ze wilden natuurlijk een speler van Chelsea, daar boden ze 45 miljoen euro voor, maar die is het niet geworden. Nu zijn ze uiteindelijk teruggekomen bij Álvarez. Ik vind het een bedrag wat die jongen in principe niet waard is.”

Ajax-watcher Mike Verweij is het eens met Valentijn Driessen en maakt de vergelijking Orkun Kökçü, de oud-middenvelder van Feyenoord. Kökçu loodste de Rotterdammers als aanvoerder naar de eerste landstitel sinds 2017 en vertrok eerder deze zomer naar Benfica: “Je kunt je toch bijna niet voorstellen dat Kökçü voor dertig miljoen euro naar Benfica gaat en dat dit gewoon tien miljoen euro meer is.”

Overigens levert Álvarez Ajax ook meer op dan Feyenoord zal ontvangen voor Lutsharel Geertruida. De Rotterdammers zijn naar verluidt nagenoeg akkoord met RB Leipzig over een transfersom van om en nabij de dertig miljoen euro. “Als je dat dan vergelijkt met Álvarez. Wie ik liever heb, Geertruida of Álvarez? Dan heb ik liever Geertruida”, aldus Valentijn.

Valentijn Driessen sprak zich eerder in De Oranjezomer kritisch uit over Ajax. Bekijk het in onderstaande video!

Valentijn ziet puinhoop bij Ajax: 'Inhoudelijk is het niks bij Sven Mislintat!'
4:20
Valentijn ziet puinhoop bij Ajax: 'Inhoudelijk is het niks bij Sven Mislintat!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.