Onana krijgt  doelpunt van 40 meter afstand tegen in oefenduel United

Onana krijgt doelpunt van 40 meter afstand tegen in oefenduel United

5 aug 2023, 16:34

Manchester United heeft zaterdag een overwinning behaald in hun oefenwedstrijd tegen RC Lens op Old Trafford.

Ondanks een schitterende tegentreffer van 40 meter afstand, die doelman André Onana moest incasseren, wist het Engelse team daarna de controle te herstellen en eindigde de wedstrijd met een score van 3-1 in hun voordeel.

Het opmerkelijke doelpunt tegen United kwam voort uit een slechte pass van Diogo Dalot halverwege de eerste helft, die de verdediging openbrak voor Lens-spits Florian Sotoca. Met geen moment van aarzeling loste Sotoca een schot op doel. Onana bevond zich te ver voor zijn eigen strafschopgebied en kon daardoor de tegentreffer niet voorkomen.

Na de rust toonde Manchester United veerkracht. Marcus Rashford wist een diepe pass van Antony om te zetten in een doelpunt, waarna Rashford zelf de score verhoogde naar 2-1. Binnen het uur vergrootte Casemiro de voorsprong door een kopbal van Rashford van richting te veranderen.

Donny van de Beek zat bij United gedurende de hele wedstrijd op de bank. De middenvelder, die onder trainer Erik ten Hag niet veel speelminuten heeft gekregen, wordt deze zomer mogelijk betrokken bij een transfer. Aan de andere kant kreeg Stijn Spierings, die van Toulouse naar Lens is overgekomen twintig minuten speeltijd.