Terug

Volg Vandaag Inside

Twitter blundert met Nederlandse vlag: 'Zal Elon effe bellen'

Twitter blundert met Nederlandse vlag: 'Zal Elon effe bellen'

20 nov 2022, 11:55

Twitter lijkt helemaal de weg kwijt nu het is overgenomen door Elon Musk: het concern is door een massaontslag hard op weg naar een faillissement. Zondag begaat het sociale media-platform een pijnlijke vergissing door de Nederlandse vlag te verwisselen met dat van een ander land...

Tijdens evenementen plaatst Twitter namelijk geregeld emoji's bij hashtags die ermee te maken hebben. Zo is bijvoorbeeld het logo van het WK in Qatar te zien bij #Qatar2022 en die van Nederland bij #Oranje. Althans, dat laatste zou je verwachten...

De moderators bij Twitter hebben waarschijnlijk niet goed opgelet bij het kiezen van de emoji. De Nederlandse driekleur rood-wit-blauw is namelijk ingeruild voor de Deense vlag (rood met wit kruis). Dat valt ook commentator Wytse van der Goot op: "Goed wel, dit ➡️ #oranje🇩🇰", tweet hij. Daar reageert verslaggever Simon Zwartkruis gevat op: "Raar. Zal Elon eff bellen".

Zaterdag lanceerde de nieuwe eigenaar van Twitter een poll over de terugkeer van Donald Trump op het platform. Bij een meerderheid zou hij terug mogen komen. Wytse van der Goot hoopt dat hij dat ook kan doen voor de #oranje: "Misschien kan ‘ie een polletje doen over wat voortaan onze vlag is?", schrijft Wytse.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.