Terug

Volg Vandaag Inside

Twijfels over groene shirts van Italiaanse voetballers

Twijfels over groene shirts van Italiaanse voetballers

8 okt 2019, 16:50

Het Italiaanse voetbalelftal, vrijwel altijd spelend in het blauw, speelt de komende wedstrijd in het kader van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap tegen Griekenland in het groen. De breuk met een traditie wordt niet in het hele land even enthousiast ontvangen.

"Ik ben misschien van de oude stempel, maar ik vind het niks", zegt bijvoorbeeld bondscoach Roberto Mancini. "Geef mij maar het vertrouwde blauw, of als dat echt niet kan het wit." De bekende tv-verslaggever Bruno Vespa beweerde zelfs dat de Italiaanse bond zijn eigen geschiedenis in de uitverkoop heeft gedaan.

De voetbalautoriteiten noemen het groen echter de "kleur van de Renaissance." Het zou de kracht van de jeugd beter benadrukken.

Een keer eerder speelde Italië in het groen, 65 jaar geleden in het Olympiastadion van Rome. Argentinië werd destijds verslagen, 2-0.

VIDEO - Stylist Johan kritisch op uittenue Feyenoord: 'Moeten ze nog gemolken worden?'

Stylist Johan kritisch op uittenue Feyenoord: 'Moeten ze nog gemolken worden?'
4:27
Stylist Johan kritisch op uittenue Feyenoord: 'Moeten ze nog gemolken worden?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.