Terug

Volg Vandaag Inside

Twijfels over Ajax-aankoop: 'Misschien totaal verkeerd beoordeeld'

Twijfels over Ajax-aankoop: 'Misschien totaal verkeerd beoordeeld'

15 okt 2019, 19:00

Bij Ajax zijn er intussen grote twijfels over Razvan Marin, zo stelt Mike Verweij van De Telegraaf. De middenvelder kwam afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik, maar heeft nog weinig indruk kunnen maken in de Johan Cruijff ArenA. Toch is de Roemeen volgens Verweij nog niet afgeschreven.

De Roemeense middenvelder begon het seizoen nog als basisspeler, maar is daarna al na een aantal wedstrijden op bank beland. 'Marin brengt het nog niet bij Ajax', zegt Verweij, die weet dat Marin op verzoek van trainer Erik ten Hag is gehaald. 'Ten Hag heeft hem vorig jaar twee keer zien voetballen tegen Standard Luik en toen wist-ie: die wil ik hebben. Kennelijk wordt er bij Ajax toch iets heel anders gevraagd, of is hij gewoon volkomen verkeerd beoordeeld. Hij is niet eens meer in beeld om in de basis te komen', stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Ajax heeft Marin nog niet afgeschreven, zo verzekert Verweij. Marin heeft nog een vijfjarig contract in Amsterdam en Verweij sluit niet uit dat de Roemeens international alsnog boven komt drijven. 'Ik vind ook dat je dat soort spelers de tijd moeten geven, al zijn de reacties niet al te enthousiast van de mensen die met hem werken.'

De Ajax-watcher van De Telegraaf signaleert een trend dat spelers snel worden afgeschreven: 'Spelers worden, en dat is ook logisch omdat er heel hoge transfersommen aan hangen, heel snel beoordeeld. Ik kan me een aantal gerenommeerde FOX Sports-analisten herinneren die een mening hadden over David Neres. Het was dan wel een Braziliaan, maar hij had niks van een Braziliaan. Het was niks en het zou niks worden, dat was heel stellig. Maar een half jaar later speelde hij de pannen van het dak, zo kan het ook gaan.'

VIDEO - Jan ontleedt Ajax-aanwinst Marin: 'Zijn grootste kwaliteit is lopen'

Jan ontleed Ajax-aanwinst Marin: 'Zijn grootste kwaliteit is lopen'
2:01
Jan ontleed Ajax-aanwinst Marin: 'Zijn grootste kwaliteit is lopen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.