Terug

Volg Vandaag Inside

'Beveiliger AZ ernstig mishandeld door spelers Legia Warschau'

'Beveiliger AZ ernstig mishandeld door spelers Legia Warschau'

6 okt 2023, 10:00

Twee spelers van de Poolse voetbalclub Legia Warschau zijn donderdag na afloop van de Conference League-wedstrijd AZ - Legia Warschau in Alkmaar opgepakt voor mishandeling. Vermoedelijk gaat het om de spelers Radovan Pankov en Josué Pesqueira, maar de politie wil dit niet bevestigen. Wel is bevestigd dat een 28-jarige man uit Servië en een 33-jarige man uit Portugal zijn aangehouden.

Er is aangifte gedaan tegen de twee mannen, ook komt er een tweede aangifte door een man die in het ziekenhuis ligt. De politie wil daar verder niets over zeggen.

Poolse media meldden eerder al dat het zou gaan om twee spelers van de Poolse club. De Mobiele Eenheid zou de spelersbus hebben bestormd en de voetballers hebben aangehouden. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien zou zijn dat er schermutselingen waren tussen de Mobiele Eenheid en vertegenwoordigers van Legia Warschau. De voorzitter en eigenaar van de club zouden klappen hebben gekregen volgens het Poolse TVP Sport.

Voor de wedstrijd was het ook al onrustig bij het stadion van AZ. Supporters van Legia Warschau bestormden de toegangspoort en raakten slaags met de ME. Ook pakten Legia-aanhangers wapenstokken en pepperspray van ME'ers af. Een ME'er raakte bewusteloos. De politie zette traangas in om de supporters tegen te houden. Behalve de twee spelers is rondom de wedstrijd vooralsnog verder niemand aangehouden.

UPDATE: 'Beveiliger AZ ernstig mishandeld door spelers Legia'

Een beveiliger van AZ is donderdagavond ernstig mishandeld door twee spelers van de Poolse club Legia Warschau. Het slachtoffer is met een nekbrace door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek. Dat melden bronnen van De Telegraaf.

De spelers die zijn aangehouden, het zou gaan om Josue en Radovan Pankov, sloegen de beveiliger tegen de muur bij de uitgang in het stadion die naar de spelersbus leidt. Die uitgang was dat moment dicht, volgens protocol.

Het slachtoffer liep een gebroken elleboog op en een hersenschudding, melden meerdere bronnen. AZ wil er zelf nog weinig over kwijt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.