Terug

Volg Vandaag Inside

Turks international Ahmet Çalik (27) omgekomen bij auto-ongeluk

Turks international Ahmet Çalik (27) omgekomen bij auto-ongeluk

11 jan 2022, 11:05

Verdediger Ahmet Çalik van de Turkse voetbalclub Konyaspor is omgekomen bij een auto-ongeluk. De 27-jarige Turk speelde acht interlands voor het nationale elftal, de laatste in 2017. Bij Konyaspor, de nummer 2 van de Turkse competitie, was Çalik dit seizoen een vaste waarde. Eerder speelde hij voor Galatasaray.

Op een snelweg vlakbij hoofdstad Ankara kantelde de auto van Çalik, aldus het Turkse persbureau Anadolu. Zijn club bevestigt zijn overlijden en zegt "diep bedroefd" te zijn. Çalik speelde sinds vorig seizoen voor Konyaspor. "Sinds zijn eerste dag hier heeft hij de liefde van onze fans en onze stad gewonnen."

Ook Nigel de Jong, oud-voetballer van Galatasaray, staat op Twitter stil bij het overlijden van Çalik. "Dit doet pijn. Zo’n grote persoonlijkheid. Rust zacht, broer", aldus de voormalige international van Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.