Terug

Volg Vandaag Inside

Truus van Gaal over 'oud wijf' Louis: 'Slapen nog lepeltje-lepeltje'

Truus van Gaal over 'oud wijf' Louis: 'Slapen nog lepeltje-lepeltje'

9 nov 2022, 09:55

Louis van Gaal staat niet bekend als de meest sympathieke man van Nederland en clasht geregeld met Valentijn Driessen tijdens persconferenties van Oranje. Echter heeft Louis óók een zachte kant, onthult zijn vrouw - Truus van Gaal. "Louis is net een oud wijf".

Komende maand zal in het teken staan van het WK in Qatar, waar Louis met Oranje een gooi gaat doen naar het wereldkampioenschap. Het toernooi in het Midden-Oosten zal ook meteen het laatste kunstje zijn van de 71-jarige oefentrainer, die het stokje doorgeeft aan Ronald Koeman. Bij dat afscheid zal ook Truus van Gaal aanwezig zijn, onthulde Louis eerder.

Grote kans dat hij tijdens de openingswedstrijd tegen Senegal een oranje onderbroek aanheeft. "Ik heb hem ooit voor de grap een oranje boxershort van Björn Borg gegeven. Op een gegeven moment betrapte ik hem erop dat hij voor belangrijke wedstrijden op zoek ging naar die onderbroek. Dus ik zeg: ben je soms bijgelovig? Hij ontkende het: hoe kom je dáár nou bij?"

De steun en toeverlaat van de bondscoach vertelt nu in magazine Nouveau over een andere kant van Louis. "Er wordt altijd gedacht dat ik de gezellige en toegankelijke van het stel ben en Louis de narrige, stugge man. Maar in werkelijkheid is Louis veel liever. Ik kan op een gegeven moment echt klaar zijn met iemand. Louis vindt dat zwart-wit: hij geeft iedereen altijd een tweede kans. Hij is ook heel goedgelovig, zelfs een beetje naïef."

Volgens Truus is haar man ook "net een oud wijf" en heeft hij oog voor detail. "Als ik een keer blauwe mascara op doe in plaats van zwarte, ziet 'ie dat meteen. Of als ik geen kohl onder mijn ogen heb. Hij merkt alles op. Dat er verse bloemen in de vaas staan, welke panty ik aan heb. Hij weet nog dat het een donkere was toen we elkaar voor het eerst ontmoeten."

Louis is daarnaast ook een échte romanticus, volgens zijn echtgenote: "We zijn in 1995 op 22 december gaan samenwonen. Ik vergeet dat nog weleens, hij niet. Voor hem is die datum een soort trouwdag. Dan zegt-ie s ochtends: heb je al onder je kussen gekeken? Ligt er weer een cadeautje. Sowieso verwent hij me graag".

Oók het libido van de bondscoach komt nog ter sprake. "We zijn 68 en 71, slapen nog lepeltje-lepeltje en hebben nu al een fantastisch leven gehad." Door Louis' behandelingen tegen zijn prostaatkanker, heeft hij verder nog maar een laag libido. "Misschien komt het ooit terug, maar als dat niet zo is vind ik het ook goed. Het is er een met een gebruiksaanwijzing, maar ik wil hem nog niet missen", besluit de 'first lady' van het Nederlandse voetbal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.