Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Wijnaldum tekent voor drie jaar bij Paris Saint-Germain

OFFICIEEL: Wijnaldum tekent voor drie jaar bij Paris Saint-Germain

10 juni 2021, 14:54

Georginio Wijnaldum vervolgt zijn voetbalcarrière bij de Franse topclub Paris Saint-Germain. De 30-jarige middenvelder heeft een contract voor drie jaar ondertekend in Parijs. Wijnaldum leek lang op weg naar FC Barcelona, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan PSG.

"Mijn contract bij PSG betekent een nieuwe uitdaging voor mij", zei Wijnaldum na het tekenen van zijn verbintenis tot de zomer van 2024. "Ik sluit me aan bij een van de beste clubs van Europa en ik wil me volledig inzetten om de ambitieuze plannen waar te maken. Paris Saint-Germain heeft de afgelopen jaren bewezen hoe goed ze zijn en ik ben ervan overtuigd dat we samen met onze supporters nog verder en hoger kunnen rijken."

De Rotterdammer, op het EK bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerder van het Nederlands elftal, had als transfervrije speler de clubs voor het uitzoeken. Het contract van Wijnaldum bij Liverpool liep af en werd niet verlengd, tot teleurstelling van de oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United. De middenvelder speelde vijf jaar voor de 'Reds', waarmee hij in 2019 de Champions League won en een jaar later kampioen van Engeland werd.

"Ik ga dat nog wel eens uitleggen, maar het is niet zo dat het alleen van mij af komt", zei Wijnaldum over zijn vertrek bij Liverpool. "Ik heb niet voor niets besloten om geen nieuw contract te tekenen. Ik heb het mijn ploeggenoten van Liverpool wel uitgelegd. Zij begrijpen me helemaal."

Trainer Ronald Koeman wilde Wijnaldum graag naar Barcelona halen. Het management van de Oranje-international werd onlangs ook in Catalonië gesignaleerd voor gesprekken met de leiding van de Spaanse club. Paris Saint-Germain handelde echter doortastender en wist Wijnaldum te overtuigen naar Parijs te komen. Trainer Mauricio Pochettino is al geruime tijd gecharmeerd van de dynamische middenvelder. Pochettino probeerde eerder als coach van Tottenham Hotspur al om Wijnaldum te halen.

Wijnaldum gaat nu bij PSG samenspelen met onder anderen Neymar en Kylian Mbappé. De Nederlandse jeugdinternational Mitchel Bakker voetbalt ook voor de Franse topclub, die afgelopen seizoen als landskampioen werd onttroond door Lille. In de Champions League werd de ploeg van Pochettino in de halve finales uitgeschakeld door Manchester City.

Wijnaldum bereidt zich momenteel met Oranje voor op het EK. Zondag is Oekraïne in Amsterdam de eerste tegenstander.

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt op Twitter wat het verwachte salaris van Wijnaldum bij PSG is: hij zal per jaar een bedrag van maar liefst 9,5 miljoen euro gaan verdienen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.