Terug

Volg Vandaag Inside

Tottenham-ster Son: 'Gelukkig ongeschonden weg uit Pyongyang'

Tottenham-ster Son: 'Gelukkig ongeschonden weg uit Pyongyang'

17 okt 2019, 14:25

De Zuid-Koreaanse aanvaller Son Heung-min is blij dat hij zonder blessure is teruggekeerd uit Pyongyang, waar zijn land de veelbesproken WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Korea speelde. Het duel tussen de buurlanden, die officieel nog steeds met elkaar in oorlog zijn, eindigde in 0-0.

"We mogen van geluk spreken dat niemand geblesseerd is geraakt", zei de aanvaller van Tottenham Hotspur bij terugkeer in Zuid-Korea, na een vliegreis die via de Chinese hoofdstad Peking ging. "De Noord-Koreanen speelden heel hard. We hoorden ze ook heel lelijke dingen zeggen."

De Zuid-Koreaanse fans konden niets zien van het beladen duel. Ze mogen sowieso de grens niet over en op tv was de wedstrijd evenmin te bekijken. In het stadion zaten slechts een paar toeschouwers, onder wie FIFA-voorzitter Gianni Infantino en Joachim Bergström, de Zweedse ambassadeur in Noord-Korea. Hij verspreidde via Twitter wat beelden van het duel, onder meer van een opstootje op het veld.

"Het was net oorlog", zei Choi Young-il, vicevoorzitter van de Zuid-Koreaanse bond. "De Noord-Koreanen maakten zelfs geen oogcontact toen ik probeerde met ze te praten, laat staan dat ze reageerden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.