Terug

Volg Vandaag Inside

Tijs van den Brink verbaast zich: 'Wat maakt het nou uit wat Johan Derksen vindt?'

Tijs van den Brink verbaast zich: 'Wat maakt het nou uit wat Johan Derksen vindt?'

18 aug 2023, 20:20

Tijs van den Brink vindt dat talkshows tegenwoordig "te belangrijk" worden gemaakt. Dat zegt de presentator in het Mediaforum op NPO Radio 1.

"Zolang ik zelf een talkshow maak, ben ik al verrast over hoe interessant andere journalisten dat vinden", zegt Van den Brink, terugblikkend op zijn programma's Knevel & Van den Brink en Op1. "Vlak voor de zomer hadden we gedoe bij Op1, stonden er vier pagina's in de Volkskrant. Vier pagina's. Dat je echt denkt: is het allemaal zo belangrijk wat wij doen? Vind ik zelf niet namelijk."

Van den Brink wijst op de recente gebeurtenis bij Studio Voetbal. Pierre van Hooijdonk beschuldigde daar Ajax-trainer Maurice Steijn van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". De trainer spande een kort geding aan en Van Hooijdonk bood daarop zijn excuses aan en nam zijn woorden terug. "Het is echt dagenlang in het nieuws", zegt Van den Brink daarover. "Een kort geding, de NOS weet niet hoe te reageren... Doe even allemaal normaal jongens."

Vandaag Inside

Van den Brink begrijpt ook niet dat er zoveel waarde wordt gehecht aan de mening van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. “Ik zag gisteren een artikel in het AD waar vrolijk opgeschreven werd wat de mannen van Vandaag Inside vinden van de lijsttrekkers. Een heel artikel over de mening van Johan Derksen en René van der Gijp over Dilan Yeşilgöz en Frans Timmermans… Ik denk dan ‘jongens, waar gaat dit over?’ Er zijn mensen met meningen, laat ze lekker hun mening verkondigen. Wat maakt het nou uit wat Johan Derksen van Dilan Yeşilgöz vindt?”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.