Terug

Volg Vandaag Inside

'Tietenman' door twintig agenten weggestuurd in Qatar: 'Moest ook nog mijn borsten afdoen'

'Tietenman' door twintig agenten weggestuurd in Qatar: 'Moest ook nog mijn borsten afdoen'

23 nov 2022, 15:00

'Tietenman' Harry Goudsblom heeft afgelopen maandag rondom de WK-wedstrijd tussen Senegal en Nederland de nodige problemen gekregen met de lokale autoriteiten. Dat vertelt de excentrieke fan tegenover het Algemeen Dagblad.

Harry is één van de vijftig Oranje-supporters die op uitnodiging van Qatar het wereldkampioenschap bezoekt. Toen hij zijn besluit wilde toelichten in talkshow Jinek, werd 'tietenman' belaagd door wielren-columnist Thijs ZonneveldeWeet je wat er speelt in Qatar, of niet?". Volgens René van der Gijp werd Harry behandeld alsof hij zeven jaar oud is, zo vertelde hij in Vandaag Inside.

Ondanks de commotie vloog 'tietenman' toch naar Qatar en bezocht hij maandag de eerste WK-wedstrijd van Oranje in het Al Thumama stadion. Aanvankelijk had hij helemaal geen problemen met zijn opgeblazen borsten en OneLove-band. "Niet met agenten, niet met de beveiliging, iedereen wilde zelfs selfies met me maken, alles ging goed."

Tijdens de wedstrijd kreeg Harry echter argwaan toen hij een suppoost met een agent zag praten, die vervolgens naar hem wees. "Maar die agent maakte een gebaar van ‘laat gaan'. Toch zag ik later twee agenten met een iPad naar een andere fan gaan die een OneLove-band om had. Ik kon daarna mijn bandjes nog snel onder m'n mouwen verstoppen."

Uiteindelijk liep het met een sisser af. Na de 0-2 overwinning op Senegal zette Harry het feest voort op het buitenterrein, waarna het goed mis gaat. "Toen kwam er ineens een overijverige agent die moeilijk begon te doen. Ik moest m'n OneLove-aanvoerdersbandjes afdoen en inleveren. Dat laatste wilde ik niet. Toen moest ik, begeleid door twintig agenten van het stadionterrein af. En onderweg moest ik ook nog mijn borsten afdoen."

De rondborstige Oranje-supporter laat het er niet bij. Inmiddels heeft hij contact opgenomen met de KNVB. "Want ik wil weten waar ik aan toe ben, of ik vrijdag bij de volgende wedstrijd weer gewoon mijzelf kan zijn, zeg maar", besluit hij.

Voor De Oranjewinter schreef Marcel van Roosmalen op geheel eigen wijze een column over de Nederlandse fans in Qatar. Kijk het fragment hieronder terug!

'Nederland wordt vertegenwoordigd door klagende fans met een klomp op hun hoofd'
2:19
'Nederland wordt vertegenwoordigd door klagende fans met een klomp op hun hoofd'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.