Terug

Volg Vandaag Inside

Thijs Römer geeft toe 'grens over' te zijn gegaan

Thijs Römer geeft toe 'grens over' te zijn gegaan

25 juli 2023, 10:57

Thijs Römer heeft dinsdagochtend in de rechtbank in Assen toegegeven dat hij een grens over is gegaan. De 44-jarige acteur is in de rechtbank omdat hij ervan wordt verdacht tussen 2015 en 2017 online zedendelicten te hebben gepleegd met drie meisjes die destijds minderjarig waren.

"Ik vind nu dat ik wel een grens over ben gegaan. Zij was 14, ik veel ouder en ook nog een bekende acteur", aldus Römer in de rechtbank over het contact met een van de drie vermeende slachtoffers. Dat zou hij niet goed in het oog hebben gehad. Eerder verklaarde Römer tegenover de politie dat hij vond dat hij geen grens over was gegaan.

"Dat hele appen had überhaupt niet moeten gebeuren. Het privécontact had ik onmiddellijk af moeten kappen", zei Römer. "Ik had meteen moeten zeggen dat ik het prima vond om een handtekening te geven, of elkaar te ontmoeten in een openbare gelegenheid." De acteur gaf toe dat er over "seksualiteit, over masturbatie", is gesproken.

Römer ontkent dwang

Een van de vermeende slachtoffers beweerde dinsdagochtend gedwongen te zijn om foto's, filmpjes en spraakberichten aan de acteur te sturen. Römer ontkent dat er in het contact sprake is geweest van dwang. Ook zegt hij dat er geen seksueel getinte foto's, filmpjes of spraakberichten zijn gemaakt of uitgewisseld.

De zaak werd onderbroken vanwege een technische storing met de verbinding in de zaal waar de pers zit. Römer werd toen nog ondervraagd. Twee van de drie vermeende slachtoffers zijn ook aanwezig.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.