Terug

Volg Vandaag Inside

The Tribute - Battle of the Bands keert voor derde seizoen terug op SBS6

The Tribute - Battle of the Bands keert voor derde seizoen terug op SBS6

1 nov 2023, 17:00

Vanaf 6 januari wordt zaterdagavond tribute-avond op SBS6! De muziekcompetitie The Tribute - Battle of the Bands keert namelijk terug voor een derde seizoen. Elke tributeband doet mee met maar één doel: optreden in een uitverkocht Ziggo Dome.

Die droom ging al in vervulling voor Bouke Scholten: met Bouke & The ElvisMatters Band won hij seizoen 2. In het nieuwe seizoen spelen twaalf tributebands de grootste hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na. De line-up: Rocket Guy (Elton John), Totally Spice (Spice Girls), Sinatra by DOUGLAS & BOSCO (Frank Sinatra), Phil Bee Cocker Band (Joe Cocker), The Gang Is Kool (Kool & The Gang), Bee Gees Forever(Bee Gees), Just Like Robbie Band (Robbie Williams), Toto Live Experience (Toto), Gloria’s Sound Machine (Gloria Estefan), Slash N’ Roses (Guns N’ Roses), The Blues Brothers Tribute Band (The Blues Brothers) en The Fortunate Sons (Creedence Clearwater Revival).

In de eerste vier afleveringen valt steeds één band af en komt er - aan het begin van de volgende aflevering - een nieuwe tributeband bij. Elke tributeband probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De optredens worden ook dit seizoen beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike. De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom.

My Tribute to Elvis

Bouke Scholten, winnaar van het tweede seizoen van The Tribute - Battle of the Bands, maakt de driedelige special My Tribute to Elvis, waarin hij samen met Rob Kemps door Amerika trekt, om een muzikale reis door het leven van zijn grote held te maken.

Met de winst van de muzikale competitie ging voor Bouke een droom in vervulling. Bouke heeft nóg een droom: het gedachtegoed van Elvis blijven verspreiden en zoveel mogelijk mensen laten zien wat voor muzikaal genie hij was. Daarom reist hij samen met muziekvriend Rob Kemps naar Amerika en duikt hier in de Elvis-geschiedenis. Van Elvis’ geboortehuis tot de kerk waar hij zong, en van de plek waar hij zijn eerste gitaar kocht tot het hotel in Las Vegas waar hij woonde en zijn laatste concerten gaf. Het is een unieke reis door het leven van Elvis met vele bijzondere ontmoetingen, waaronder die met oud-muzikanten van Elvis en zijn laatste verloofde: Ginger Alden. Omdat de levens van Elvis en Bouke overeenkomsten vertonen, leren we niet alleen Elvis, maar ook Bouke beter kennen. Het fundament van deze serie wordt in Nederland gelegd met een uniek concert van Bouke en The ElvisMatters Band die de grootste hits van Elvis ten gehore brengen. De reis door Amerika wordt er vervolgens doorheen gevlochten.

The Tribute - Battle of the Bands en My Tribute to Elvis zijn vanaf 6 januari om respectievelijk 20.00 uur en 21.30 uur te zien op SBS6.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.