Terug

Volg Vandaag Inside

Supporters Ajax, PSV en Feyenoord het 'trouwst' bij uitduels

Supporters Ajax, PSV en Feyenoord het 'trouwst' bij uitduels

24 dec 2019, 17:24

De fans van de traditionele top drie - Ajax, PSV en Feyenoord - waren tijdens de eerste seizoenshelft bij alle uitduels in de eredivisie met het maximum aantal fans aanwezig. Alle drie de clubs noteerden 100 procent op de bezettingsgraad. Dat heeft Awaydays, het socialmedia-account voor uitsupporters, berekend.

Na Ajax, PSV en Feyenoord scoorden de supporters van FC Twente het best, met 92,3 procent. Daarna volgt een gaatje met Willem II, dat het vak gemiddeld voor 69,5 procent vulde. Fans van VVV zijn gemiddeld met het laagste aantal aanwezig: slecht 20,3 procent van de plekken in het uitvak was bezet.

In de eerste divisie zijn de fans van NAC het 'trouwst' als het gaat om meereizen naar uitwedstrijden: 79,3 procent. Daarna volgen De Graafschap (65,2 procent) en Roda JC (63,6 procent). Jong Ajax en Jong PSV doen het met respectievelijk 0,9 en 0,7 procent het slechtst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.