Terug

Volg Vandaag Inside

Supporter (16) die Brobbey racistisch bejegende loopt risico op stadionverbod van twintig jaar

Supporter (16) die Brobbey racistisch bejegende loopt risico op stadionverbod van twintig jaar

18 sep 2023, 19:55

De 16-jarige FC Twente-supporter die Brian Brobbey na het duel tussen FC Twente en Ajax racistisch bejegende bij de spelersbus van de Amsterdammers, loopt het risico op een stadionverbod van twintig jaar. Dat meldt de KNVB in een schriftelijke reactie aan RTV Oost.

"Voetbal brengt miljoenen mensen samen," meldt de KNVB. "Waar mensen samenkomen, wordt ook zichtbaar welke problemen in de samenleving spelen. Racisme en discriminatie helaas ook. Dat is onacceptabel. Uitsluiting staat haaks op waar het voetbal voor staat: miljoenen uiteenlopende mensen samenbrengen."

De KNVB verwijst naar het plan Ons Voetbal is Van Iedereen: "Gevolg van deze maatregelen is onder meer dat als iemand discriminerende dingen tegen een speler roept, hij of zij een landelijk stadionverbod van twintig jaar krijgt."

Er zullen nog wel een aantal stappen moeten worden gezet om een landelijke straf officieel te maken. Ajax zal om te beginnen officieel melding moeten maken bij de KNVB, zodat de bond het verder kan oppakken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.