Terug

Volg Vandaag Inside

Stevige kritiek op uitspraken Van Gaal: ‘Zó hypocriet’

Stevige kritiek op uitspraken Van Gaal: ‘Zó hypocriet’

1 apr 2022, 17:25

Louis Van Gaal adviseerde Erik Ten Hag deze week om zijn trainersloopbaan niet voort te zetten bij Manchester United. Volgens de bondscoach van het Nederlands elftal is de Engelse grootmacht een commerciële club, maar moet de Ajax-trainer voor een voetbalclub gaan. Hypocriet, vindt Chris Woerts. 

‘Het is zó hypocriet’ zegt Chris in Koffie met Chris, een online rubriek van Vandaag Inside. ‘Ik heb nog nooit een trainer meegemaakt die tijdens onderhandelingen zei van "ja jongens, ik doe dit vanuit mijn hobby, geef mij maar een lerarensalaris want daar ben ik heel tevreden mee."'

‘Nee, ze willen altijd het onderste uit de kan halen en zijn niet roomser dan de paus’, vervolgt de sportmarketeer. ‘Wat zeggen ze dan: “Jullie hebben zoveel omzet en betalen de spelers zoveel, dus dan wil ik ook zoveel.’” 

Volgens Chris mag Van Gaal, die zelf twee jaar bij Manchester United werkte en in 2016 werd ontslagen, het betaalde voetbal zeer dankbaar zijn. ‘Daardoor is hij financieel onafhankelijk geworden, anders was hij nog leraar lichamelijke opvoeding geweest.’

Bekijk hieronder het hele item met Chris Woerts. 

’Ronald de Boer heeft voor groot gedeelte gelijk over Qatar’
15:16
’Ronald de Boer heeft voor groot gedeelte gelijk over Qatar’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.