Terug

Volg Vandaag Inside

Stevige kritiek op NOS-analist Afellay: 'Dan denk ik: doe eens rustig aan jongen'

Stevige kritiek op NOS-analist Afellay: 'Dan denk ik: doe eens rustig aan jongen'

7 juni 2021, 09:43

Henk Spaan is kritisch op NOS-analist Ibrahim Afellay. De journalist begrijpt niet waarom Afellay hard was voor verdediger Sven Botman voor en tijdens de nederlaag van Jong Oranje in de halve finale van het EK.

Afellay zei dat Botman de 'draaicirckel van een vrachtwagen' had. 'Ibi speelde hard op de man. Als hij dat tijdens zijn carrière als voetballer vaker had gedaan, zou er misschien iets meer van terecht zijn gekomen', schrijft Spaan in zijn column voor Het Parool.

Spaan vraagt zich af of een analist een speler wel stevig mag aanpakken. 'Zeker, maar als de loopbaan van de analist in kwestie vragen oproept, bijvoorbeeld: hoe is het mogelijk dat Afellay vier seizoenen bij Stoke City onder contract stond en daarin slechts tot 49 wedstrijden kwam met 2 doelpunten op zijn conto en daarvoor in 4 seizoenen Barcelona 21 wedstrijden speelde waarin hij 1 keer scoorde, denk ik, doe eens rustig aan, jongen. De verbittering ligt er wel heel dik bovenop', aldus Spaan over de analyses van de oud-PSV’er.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.