Terug

Volg Vandaag Inside

Steun voor Promes: 'We zullen hem helpen met een Russisch paspoort als hij dat wil'

Steun voor Promes: 'We zullen hem helpen met een Russisch paspoort als hij dat wil'

21 juni 2023, 15:40

Oleg Malyshev, de nieuwe directeur van Spartak Moskou, heeft tijdens zijn eerste persconferentie tegenover Russische media zijn steun uitgesproken aan Quincy Promes, die maandag is veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden voor de mishandeling van zijn neef. De 50-voudig international ging via zijn advocaat Robert Malewicz meteen in hoger beroep.

De nieuwe directeur van Spartak Moskou Malyshev zei over de zaak van Promes het volgende tegenover Russische media: "We zullen over de juridische kwestie nadenken. De beroepsprocedure is aan de gang. We hopen dat het besluit van de rechters in hoger beroep wordt gewijzigd. We zullen assistentie verlenen aan Promes."

"De beslissing over een Russisch paspoort is aan Promes, maar als hij het wil, zullen we hem helpen", zegt Malyshev over het mogelijke staatsburgerschap van Promes. Promes heeft nog een contract tot medio 2024 bij Spartak. Volgens het Algemeen Dagblad laat de club hem voorlopig niet gaan en wil Spartak Promes eventueel helpen met een Russisch paspoort, daarmee kan hij zo lang blijven als hij wil in Rusland.

Promes blijft in Rusland om niet gearresteerd te worden voor drugshandel. Op de vraag of Nederland nu een uitleveringsverzoek zal indienen, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie dat het vonnis nog niet onherroepelijk is. "Gezien er nog een hoger beroep volgt, zou een uitleveringsverzoek prematuur zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.