Terug

Volg Vandaag Inside

Staatssecretaris Van Ooijen gaat geen verregaande anti-alcoholplannen invoeren

Staatssecretaris Van Ooijen gaat geen verregaande anti-alcoholplannen invoeren

4 juli 2023, 16:14

Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) is niet van plan om verregaande anti-alcoholplannen in te voeren. De Telegraaf berichtte eerder dat de bewindsman onder meer plannen zou hebben om alcohol te weren in sportkantines en de verkoop van wijn en speciaalbier in de supermarkt te verbieden. Dit klopt volgens Van Ooijen niet, hij zegt dat het slechts om inventarisaties gaat.

"Er lag geen voorstel, er ligt geen voorstel, en er ligt niet eens een wensenlijst", zegt Van Ooijen tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer. Het frustreert hem dan ook "mateloos" dat deze lijst met inventarisaties die er al twee jaar ligt nu gelekt is.

Wel geeft de staatssecretaris aan dat veel mensen zich niet bewust zijn van de gevaren van alcohol, maar dat is volgens hem nog geen reden om allerlei verboden op te leggen. Van Ooijen stimuleert liever positief gedrag. Zo is hij bijvoorbeeld in gesprek met het Utrechtse studentencorps over hoe de 0.0-biertap die er al is, ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.