Terug

Volg Vandaag Inside

Sporttribunaal CAS geeft Manchester City in juli uitsluitsel

Sporttribunaal CAS geeft Manchester City in juli uitsluitsel

10 juni 2020, 19:23

Het internationaal sporttribunaal CAS wil in de eerste helft van juli met het vonnis komen in de beroepszaak die Manchester City tegen de Europese schorsing voor twee jaar heeft aangespannen. De UEFA heeft de huidige kampioen van Engeland voor twee jaar uitgesloten van deelname aan de Champions League en Europa League, vanwege "ernstige schendingen" van de financiële spelregels.

Het arbitragehof in Lausanne sloot woensdag een sessie van drie dagen af waarbij via een videoverbinding de betrokken partijen werden gehoord. Dat gebeurde achter gesloten deuren. "We gaan ons nu beraden. De exacte datum van de uitspraak zullen we vooraf nog bekendmaken", liet het CAS weten.

Manchester City kreeg van de UEFA ook een boete van 30 miljoen euro. De Engelse club wil echter vooral de Europese uitsluiting van tafel krijgen. De huidige nummer 2 van de Premier League vreest dat heel wat topspelers willen vertrekken als ze de komende twee seizoenen niet in de Champions League kunnen uitkomen. Bovendien loopt City in dat geval ook tientallen miljoenen euro's aan inkomsten mis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.