Terug

Volg Vandaag Inside

'Spakenburg hoeft eventuele bekerfinale niet op zondag te spelen'

'Spakenburg hoeft eventuele bekerfinale niet op zondag te spelen'

4 apr 2023, 17:39

De amateurs van SV Spakenburg hoeven niet op zondag te voetballen, ook niet als ze dinsdagavond winnen van PSV en de finale van het toernooi om de KNVB-beker halen. Dit zegt de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV).

Het is volgens de BAV een gevolg van een convenant dat de voorloper van de organisatie in 2013 met de KNVB heeft afgesloten. Daarin staat, zo citeert de BAV: "De KNVB garandeert de BZV (voorloper BAV) dat bij deze organisatie aangesloten verenigingen die principieel alleen op zaterdag voetballen, nimmer genoodzaakt zullen worden tot het spelen van competitie- en/of bekerwedstrijden op zondag."

Spakenburg is een van de verenigingen die op de lijst van de aangesloten clubs staat.

Henk van der Pol, bestuurslid voetbalzaken van de BAV en destijds betrokken bij het convenant: "Er staat heel duidelijk in dat clubs die worden genoemd in het convenant nooit op zondag hoeven te voetballen. In deze casus gaat het convenant boven het reglement van het bekertoernooi."

De KNVB wil in afwachting van de bekerwedstrijd niet speculeren over een mogelijke verplaatsing van de finale. Dat duel staat gepland voor zondag 30 april in De Kuip in Rotterdam. Spakenburg heeft in de eigen statuten staan dat het niet op zondag speelt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.