Terug

Volg Vandaag Inside

Spaanse topclubs winnen zaak over staatssteun

Spaanse topclubs winnen zaak over staatssteun

26 feb 2019, 11:24

LUXEMBURG (ANP) - De Spaanse belastingdienst hoeft geen extra belasting te innen bij Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao en Atletico Osasuna. De Europese Commissie had de fiscus hiertoe in 2016 opdracht gegeven omdat de clubs als non-profitorganisaties werden behandeld, maar het Gerecht van de Europese Unie heeft dat besluit vernietigd.

Volgens de commissie kwamen de belastingvoordelen neer op illegale staatssteun, omdat de clubs tussen 1990 en 2016 maar 25 procent in plaats van 30 procent winstbelasting hoefden te betalen. De voordelen waren volgens Brussel lager dan 5 miljoen euro.

De rechters in Luxemburg wijzen op een uitzondering in de regels voor bepaalde sportclubs. Daarnaast had de behandeling als non-profitorganisatie ook negatieve fiscale kanten voor de vier clubs. Bovendien had de Europese Commissie maar naar vier jaar gekeken in plaats van de hele periode. Het gerecht oordeelt daarom dat de feiten en veronderstelde voordelen daardoor niet goed zijn vastgesteld. De Europese Commissie kan nog in beroep gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.