Terug

Volg Vandaag Inside

'Slechtste club ter wereld' doet Messi ludiek contractvoorstel

'Slechtste club ter wereld' doet Messi ludiek contractvoorstel

1 juli 2021, 08:31

Lionel Messi is officieel clubloos. Het contract van de 34-jarige aanvaller bij FC Barcelona liep woensdag af en is vooralsnog niet verlengd, hoewel de onderhandelingen al geruime tijd lopen. Het verleidde de Braziliaanse club Íbis om Messi een opvallend contractvoorstel te doen. Íbis draagt de geuzennaam 'slechtste club ter wereld', omdat het eind jaren 70 en begin jaren 80 gedurende bijna 4 jaar geen wedstrijd wist te winnen.

Die reeks leverde de club een plek op in het Guinness Book of Records. Íbis speelt nu in de laagste regionen in Brazilië.

De club publiceerde op Twitter een ludiek voorstel voor een 15-jarig contract aan Messi, die enkele opvallende punten bevat. Zo maakt de Argentijn geen aanspraak op zijn vaste rugnummer 10, omdat die voor altijd is voorbehouden aan oud-speler Mauro Shampoo. Messi mag ook niet teveel doelpunten maken en er zeker niet voor zorgen dat Íbis kampioen wordt. Daarnaast moet hij drie keer voor een spiegel zeggen dat Pelé beter is dan Diego Maradona.

Messi ondertekende eind 2000 zijn eerste contract bij FC Barcelona. Dat gebeurde aanvankelijk op een servetje in een restaurant. De jongen uit Argentinië groeide in Barcelona uit tot een wereldster. Bijna 21 jaar na zijn komst naar Catalonië is het contract van Messi afgelopen. Volgens voorzitter Joan Laporta is het een kwestie van tijd tot de nummer 10 bijtekent. "Wij willen dat Messi blijft en 'Leo' wil hier blijven", zei Laporta onlangs. "We liggen op koers. We hebben alleen te maken met de Financial Fair Play-regels, we proberen daar voor beide partijen de beste oplossing voor te vinden." De Argentijn doet momenteel met zijn land mee aan het toernooi om de Copa América in Brazilië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.