Terug

Volg Vandaag Inside

Simons en Douvikas topscorers van Eredivisie

Simons en Douvikas topscorers van Eredivisie

28 mei 2023, 17:26

Anastasios Douvikas en Xavi Simons hebben het seizoen als topscorers van de Eredivisie afgesloten. De spits van FC Utrecht en smaakmaker van PSV kwamen ieder tot negentien competitietreffers. Ze wonnen met dat aantal goals de Willy van der Kuijlen-trofee, de prijs voor de speler met de meeste doelpunten in de hoogste klasse van het betaalde voetbal.

Douvikas is de derde Griek die zich topscorer van Nederland mag noemen, na Nikos Machlas en Georgios Giakoumakis. Hij is de eerste speler die in het shirt van FC Utrecht de meeste doelpunten heeft gemaakt. Douvikas scoorde zondag eenmaal tegen FC Emmen (3-2). De 20-jarige Simons leidde PSV in de uitwedstrijd tegen AZ met twee doelpunten naar de tweede plaats in de eindstand.

Slechts tweemaal werden spelers met minder dan twintig doelpunten topscorer van de Eredivisie. Cas Janssens (NEC) en Willy Brokamp (MVV) scoorden achttien keer in het seizoen 1972-1973. Romario werd in het seizoen 1988-1989 met 19 doelpunten topscorer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.