Terug

Volg Vandaag Inside

Scheidsrechters grijpen niet in bij overtreden coronaregels

Scheidsrechters grijpen niet in bij overtreden coronaregels

18 mei 2020, 15:00

Scheidsrechters in het betaalde voetbal in Duitsland hebben niet de mogelijkheid in te grijpen als spelers de in verband met het coronavirus opgestelde protocollen overtreden. Dat gebeurde het afgelopen weekeinde bij de herstart van de Bundesliga soms, bijvoorbeeld doordat spelers elkaar aanraken na een doelpunt.

'Deze voorschriften staan in de afspraken met betrekking tot naleven van de protocollen over de hygiëne,' zegt 'scheidsrechtersbaas' Lutz Wagner. 'Het staat niet in de spelregels waar wij als arbiter op moeten toezien. We kunnen er dus geen gele kaart voor geven. Hooguit kunnen we de voetballers er even op aan spreken.'

In zijn algemeenheid zag het er in de eerste speelronde na het stopzetten van de competitie in verband met de uitbraak van het virus naar uit dat spelers zich aan de strenge voorwaarden hielden. Maar bijvoorbeeld de spelers van Hertha BSC leken bij hun overwinning tegen Hoffenheim de doelpunten iets te uitbundig te vieren. Volgens hun trainer Bruno Labbadia lieten ze zich iets te veel meeslepen in hun enthousiasme.

Wagner zei dat ook scheidsrechters zich wat anders moeten opstellen. 'Het komt weleens voor dat we in een bepaalde situatie even de hand op de schouder van een voetballer leggen. Dat moeten we voorlopig ook even niet doen.'

Johan is een specialist op het gebied van scheidsrechters. Ook is hij groot fan van arbiter en vriend van de show Bas Nijhuis. Toch levert Johan ook weleens forse kritiek aan het adres van Bas. Bekijk het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.