Schalke 04 met Huntelaar als invaller opnieuw kansloos onderuit

20 mrt 2021, 21:23

Het wordt voor Schalke 04 steeds lastiger om zich te handhaven in de Bundesliga. De geplaagde ploeg uit Gelsenkirchen verloor in eigen huis kansloos met 3-0 van Borussia Mönchengladbach. Het is alweer de achttiende nederlaag voor de gevallen topploeg.

De hekkensluiter heeft weer een wedstrijd minder om het gat van elf punten met de nummers 16 en 17 in Duitsland, respectievelijk Hertha BSC en FSV Mainz te dichten. Hertha en Mainz kunnen de voorsprong op Schalke zondag ook nog eens vergroten.

Klaas Jan Huntelaar kwam een kwartier voor tijd in de ploeg bij Schalke. Het is de tweede invalbeurt voor de voormalig Ajax-spits, die lang kampte met kuitblessures. Het stond toen al 3-0 voor de bezoekers. Lars Stindl had in de eerste helft uit de rebound de score geopend. In de tweede helft maakte Stefan Lainer uit een corner 2-0. Schalke-doelman Frederik Rønnow leek een kopbal van Nico Elvedi daarna de stoppen, maar hij liet de bal uit zijn handen glippen, waardoor die alsnog over de lijn ging.

Schalke, dat met 16 treffers het minst heeft gescoord in de Bundesliga en ook de meeste tegentreffers (69) incasseerde, kon daar weinig tegenover zetten. Alleen Kerim Calhanoglu had een goede kans in de eerste helft.