Terug

Volg Vandaag Inside

'Saudi-Arabië trekt zich terug uit de race om organisatie WK voetbal 2030'

'Saudi-Arabië trekt zich terug uit de race om organisatie WK voetbal 2030'

23 juni 2023, 08:39

Saudi-Arabië heeft besloten zich terug te trekken uit de strijd om de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal van 2030. Dat meldt onder meer het Spaanse Marca.

Het land had gehoopt om, net als Qatar, de kans te krijgen om het WK naar het Midden-Oosten te halen. Aanvankelijk overwoog het koninkrijk samen te werken met Griekenland en Egypte, maar nu denkt Saudi-Arabië dat de concurrentie te sterk is.

Spanje, Portugal en Marokko hebben gezamenlijk een bod ingediend voor het WK en kunnen rekenen op steun van verschillende Europese en Afrikaanse landen.

Het terugtrekken van Saudi-Arabië komt volgens commentator Arno Vermeulen niet als een grote verrassing, vertelt hij in gesprek met de NOS: "Tijdens het FIFA-congres in maart in Rwanda waren er al signalen. Op dat moment werd duidelijk dat Spanje, Portugal en Marokko samen een bod wilden indienen."

Dit zou de kansen op een WK in Saudi-Arabië voor 2030 aanzienlijk verminderen. "Spanje en Portugal kunnen waarschijnlijk rekenen op steun van Europese landen, terwijl Marokko veel steun uit Afrika kan verwachten. Hierdoor is het zeer onwaarschijnlijk dat Saudi-Arabië, zelfs met Griekenland en Egypte als partners, het zal redden."

Daarnaast hebben ook Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay hun oog laten vallen op het organiseren van het WK, maar Spanje, Portugal en Marokko worden gezien als de grootste kanshebbers.

De FIFA zal in september 2024 de organisator(en) bekendmaken. Saudi-Arabië zou zich nu gaan richten op het WK van 2034.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.