Terug

Volg Vandaag Inside

Sarina Wiegman opnieuw genomineerd voor Europees coach van het jaar

Sarina Wiegman opnieuw genomineerd voor Europees coach van het jaar

25 aug 2023, 13:31

Sarina Wiegman is opnieuw genomineerd voor de titel Europees vrouwencoach van het jaar. De 53-jarige Wiegman greep als bondscoach van de Engelse voetbalsters zilver op het WK. In de finale verloren de 'Lionesses' van Spanje (0-1).

Wiegman werd vorig jaar al uitgeroepen tot Europees coach van het jaar nadat ze met Engeland de Europese titel had gewonnen. Naast de Nederlandse coach zijn ook FC Barcelona-trainer Jonatan Giráldez en de Spaanse bondscoach Jorge Vilda genomineerd door de Europese voetbalbond UEFA. De winnaar wordt op 31 augustus bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League.

De UEFA maakte vrijdag ook de genomineerden voor speelster van het jaar bekend. De Spaanse speelsters Aitana Bonmatí en Olga Carmona en de Australische Sam Kerr zijn genomineerd voor die prijs.

Ook de prijzen voor de coach van het jaar en speler van het jaar bij de mannen worden op 31 augustus uitgereikt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.