Terug

Volg Vandaag Inside

Sarina Wiegman kan voor vierde keer prijs voor beste trainer winnen

Sarina Wiegman kan voor vierde keer prijs voor beste trainer winnen

14 sep 2023, 16:44

Sarina Wiegman maakt kans om voor de vierde keer de FIFA-prijs voor beste trainer van het jaar te krijgen. De bondscoach van Engeland en winnares van afgelopen jaar zit bij de vijf genomineerden voor de onderscheiding in het voetbal voor vrouwen, maakt de wereldvoetbalbond bekend.

De bondscoaches van Zweden en Australië, Peter Gerhardsson en Tony Gustavsson, zijn ook genomineerd. Net als FC Barcelona-trainer Jonatan Giráldez en Emma Hayes van Chelsea. Jorge Vilda, die met de Spaanse voetbalsters Wiegman versloeg in de WK-finale, zit er niet bij.

Wiegman kreeg de prijs vorig jaar nadat ze op Wembley de Europese titel had veroverd met de voetbalsters van Engeland. Zij won de prestigieuze prijs eerder al in 2017 en 2020, als bondscoach van de Oranjevrouwen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.