Terug

Volg Vandaag Inside

Sarina Wiegman in beeld als opvolger van Gareth Southgate bij Engelse mannen

Sarina Wiegman in beeld als opvolger van Gareth Southgate bij Engelse mannen

17 aug 2023, 17:32

Sarina Wiegman is in beeld bij de Engelse voetbalbond, ofwel de Football Association (FA), om Gareth Southgate ooit op te volgen bij de mannen. Dat meldt ESPN.

De successen van Wiegman zijn uiteraard niet onopgemerkt gebleven. De Nederlandse staat zondag in de finale van het WK Vrouwen met Engeland tegen Spanje. Voor Wiegman wordt het haar vierde finale van een groot toernooi. De 53-jarige coach verloor vier jaar geleden de WK-finale met Oranje van de Verenigde Staten. Ze won met het Nederlands elftal het EK in 2017 en werd vorig jaar met Engeland eveneens Europees kampioen.

Wiegman ligt nog tot medio 2025 onder contract als bondscoach van The Three Lionesses, maar staat op het lijstje van meerdere landen. Onder meer de Verenigde Staten zien in haar de ideale vervanger van de vertrokken Vlatko Andonovski, maar de Engelse bond wil Wiegman absoluut niet kwijt.

Mark Bullingham, de CEO van de Engelse voetbalbond, zegt het volgende over Wiegman: "Mensen vragen altijd wie de 'beste man' voor de baan is. Wij zeggen liever: 'de beste persoon. Sarina doet het al jaren fantastisch en ik denk dat zij alles kan bereiken wat zij wil in de voetballerij. Zij geldt zeker als een optie", aldus Bullingham.

Het contract van Southgate als bondscoach van de Engelse mannen loopt tot het einde van het EK 2024. Volgens ESPN overweegt Southgate sinds de uitschakeling van Engeland in de kwartfinale van het WK in Qatar om te vertrekken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.