Terug

Volg Vandaag Inside

Turner zorgt voor ophef na openlijke steunbetuiging aan Russische troepen in Oekraïne

Turner zorgt voor ophef na openlijke steunbetuiging aan Russische troepen in Oekraïne

7 mrt 2022, 10:45

De Russische turner Ivan Kuliak ligt onder vuur, nadat hij op het podium stond na een wedstrijd met een Z op zijn borst geplakt, wat een openlijke steunbetuiging is aan de Russische troepen in Oekraïne. De internationale turnbond (FIG) noemt het gedrag schokkend van Kuliak en is inmiddels een onderzoek gestart.

De 20-jarige Kuliak werd op Apparatus World Cup in Doha afgelopen weekend derde op de brug met gelijke leggers. Bij het ophalen van zijn bronzen medaille, had de Rus met tape een Z op zijn shirt geplakt. De letter Z is te zien op Russische tanks en legervoertuigen die worden ingezet voor de inval in Oekraïne. Volgens experts staat die Z voor een slogan die 'voor de overwinning' betekent. Ook zou de Z het symbool zijn voor de Russische troepen die Oekraïne via de oostzijde binnendringen.

Naast Kuliak stond de Oekraïense winnaar Illia Kovtun op het podium, wat het extra opmerkelijk maakte. 'De internationale turnfederatie bevestigt dat het de ethische commissie om een onderzoek zal vragen na het schokkend gedrag van Kuliak', schrijft de turnbond in een persbericht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.