Terug

Volg Vandaag Inside

Royston Drenthe stopt definitief met voetballen: 'Wel even slikken'

17 nov 2023, 11:47

Royston Drenthe zet een punt achter zijn loopbaan als voetballer. De 36-jarige Rotterdammer heeft na overleg met het bestuur van Kozakken Boys besloten dat hij stopt met voetballen.

"Het besef dat dit definitief het einde is, is wel even slikken", reageert Drenthe tegenover ESPN. "Volgens het bestuur zou de trainer hebben aangegeven dat de selectie te groot was en dat hij daarom afscheid wilde nemen van een aantal jongens. De trainer ontkende dat later. Maar goed, ik sta daar boven."

Kozakken Boys meldt op de clubsite dat Drenthe heeft aangegeven dat hij wel open staat om zich op een andere manier in te zetten voor de club. "Daar ga ik de komende week over nadenken", zegt Drenthe. "Ik wil sowieso geen trainer worden, maar iets met technisch beleid, dat lijkt me wel wat."

Drenthe doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2005 zijn debuut in de Rotterdamse hoofdmacht. In 2007 won hij met Jong Oranje het EK in eigen land, waarna hij voor 14 miljoen euro naar Real Madrid verkaste en daarna speelde voor tal van andere clubs. "Het was geweldig, maar toch is het definitief dat ik stop. De gedachte van het stoppen, is wel heel erg wennen. Ik heb er nog maar een nachtje over geslapen. De focus gaat nu op werkzaamheden voor TV. Er komen een aantal hele leuke, nieuwe projecten aan", aldus Drenthe.

Eerder in De Oranjezomer vertelde Drenthe over zijn carrièreswitch naar de zorg. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.