Terug

Volg Vandaag Inside

Rookverbod in Belgische voetbalstadions vanwege coronavirus

Rookverbod in Belgische voetbalstadions vanwege coronavirus

7 okt 2020, 15:16

Met ingang van 16 oktober mag tijdens de wedstrijden in de hoogste twee voetbaldivisies in België niet meer worden gerookt. Deze maatregel is vooral genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus onder de bevolking tegen te gaan.

'Het rookverbod wordt ingevoerd, omdat het afzetten van het masker om te roken geen rechtsgeldige uitzondering op de mondmaskerplicht is', aldus een woordvoerder van de Pro League. 'Bovendien vormen rokersruimtes risicogebieden voor samenscholing en dus hogere kans op besmetting.'

In het Nederlandse profvoetbal geldt met ingang van dit seizoen een algeheel rookverbod in de stadions. In 2025 zal het verbod ook ingaan bij de amateurclubs.

Johan spuwde eerder dit jaar zijn gal over het tabaksverbod in Nederland. Bekijk hieronder het fragment.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.