Terug

Volg Vandaag Inside

Roep om sportieve sancties Bahrein en Thailand

Roep om sportieve sancties Bahrein en Thailand

4 feb 2019, 10:05

BANGKOK (ANP) - De Australische spelersvakbond PFA eist sportieve sancties tegen Thailand en Bahrein. De PFA wil dat de mondiale voetbalbond FIFA, de Aziatische federatie AFC en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) stappen ondernemen tegen beide landen omdat Hakeem Al Araibi nog altijd vastzit.

De 25-jarige voetballer uit Bahrein werd eind november opgepakt in Thailand. Bahrein heeft om uitlevering gevraagd van Al Araibi, die in 2014 naar Australië vluchtte en daar politiek asiel kreeg. Hij speelt voor de Australische club Pascoe Vale FC.

Al Araibi moest maandag weer verschijnen voor de rechter in Bangkok die zich over het uitleveringsverzoek buigt. Met zijn voeten geboeid schuifelde hij vanuit een politiebus de rechtbank in. ,,Alsjeblieft Australië, laat me niet naar Bahrein sturen. Bahrein zal me niet verdedigen'', riep hij naar verslaggevers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.