Terug

Volg Vandaag Inside

René van der Gijp wordt toch geen lijstduwer van politieke partij in Dordrecht

René van der Gijp wordt toch geen lijstduwer van politieke partij in Dordrecht

6 jan 2022, 09:55

René van der Gijp zou bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht lijstduwer worden voor de Verenigde Senioren Partij (VSP), maar is daar op teruggekomen, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.

In juni vorig jaar werd bekend dat René lijstduwer zou worden van VSP, waar zijn nichtje Margret Stolk lijsttrekker is. De analist zei destijds direct dat hij, ongeacht het aantal op hem uitgebrachte stemmen, niet daadwerkelijk de gemeenteraad zou ingaan.

René heeft samen met Margret Stolk nu toch besloten dat zijn naam niet wordt opgenomen op de kieslijst: 'We hebben het er uitgebreid over gehad en vonden het achteraf allebei beter om het niet te doen. Want stel je voor dat er inderdaad veel mensen op hem gaan stemmen, dan zou hij een raadszetel moeten weigeren en dat lijkt ons geen goed idee. Want hij gaat het namelijk onder geen beding doen,' aldus het nichtje van René.

René heeft de Verenigde Senioren Partij wel beloofd om een keer te komen assisteren in de verkiezingscampagne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.