Terug

Volg Vandaag Inside

René adviseert Van Gaal over centrale verdediger naast Van Dijk: 'Die heb ik nu liever!'

René adviseert Van Gaal over centrale verdediger naast Van Dijk: 'Die heb ik nu liever!'

7 sep 2021, 17:15

Oranje, met een terugkerende Virgil van Dijk, neemt het vanavond op tegen Turkije in de strijd om de eerste plek in de WK-kwalificatiepoule. Doordat Van Dijk zijn rentree maakt, moet bondscoach Louis van Gaal vanavond kiezen tussen Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij. René van der Gijp vertelde tijdens de uitzending van Veronica Inside welke verdediger hij naast de Liverpool-vedette zou zetten.

René is van mening dat De Ligt veel ruwer in zijn spel geworden is. 'Iemand kan toch wel tegen die De Ligt zeggen: joh, haal dat overdreven agressieve eraf. Dat had hij nooit! Piqué is toch ook nooit veranderd', aldus Gijp die de vergelijking maakt met de FC Barcelona-verdediger.

Matthijs de Ligt maakte in 2019 voor ruim €85 miljoen de overstap van Ajax naar Juventus. René zag dat de Oranje-international is veranderd van speelstijl sinds zijn transfer naar Turijn. 'Hij was een hartstikke rustige speler bij Ajax, die op zijn tijd wel eens hard ingreep, maar één of twee keer per wedstrijd. Hij wil nu alleen nog maar wild doen. Waar slaat dit op. Hij was de rust zelve man, in het Champions League-seizoen met Ajax.'

Johan suggereert vervolgens dat de manier van verdedigen van De Ligt niet aan de competitie kan liggen, aangezien zijn concurrent al tijden bij Lazio Roma speelt. 'De Vrij speelt juist heel rustig en die speelt ook in Italië.' Als René vanavond de bondscoach was, dan had De Vrij de beste papieren gehad voor de positie naast Van Dijk. 'Die heb ik nu liever hoor.'

De wedstrijd tussen Oranje en Turkije staat vanavond om 20:45 op het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.