Terug

Volg Vandaag Inside

René adviseert Ajax transfer: 'Ik zou als de brandweer gaan bellen!'

René adviseert Ajax transfer: 'Ik zou als de brandweer gaan bellen!'

17 jan 2023, 12:39

René van der Gijp heeft maandagavond in Vandaag Inside zijn licht laten schijnen over de situatie bij Ajax. De Amsterdammers wonnen al vijf Eredivisie-duels op rij niet en staan op de derde plaats, op vijf punten achterstand van Feyenoord.

"Tsjongejonge, wat zullen ze daar ontevreden zijn," constateert René. "Twee jaar geleden dachten wij: dat wordt het Bayern München van Nederland. Die zijn totaal onaantastbaar, die kas loopt helemaal over. Ik had werkelijk gedacht dat Ajax de komende tien jaar, met die bankrekening, heer en meester zou zijn. Zo zie je maar dat je met een beetje wanbeleid het gewoon in een jaar tijd naar de kloten kan helpen. In een jaar tijd vergal je het, echt bizar."

René ziet dat Ajax afgelopen jaar veel geld uitgaf aan nieuwe spelers, die de verwachtingen nog niet kunnen waarmaken: "Wat een geld hebben ze betaald voor nieuwe spelers... Niet normaal. Je moet of voor de jeugd kiezen, of de standaard zó hoog leggen. Het zijn echt waanzinnige bedragen."

Ajax legde onder andere 23 miljoen euro neer voor Bassey: "Als ik Ajax was, zou ik als de brandweer gaan bellen naar clubs die destijds nog meer geïnteresseerd waren in hem," aldus René. "Southampton toentertijd, Leeds United. Dan zou ik zeggen: voor 12,5 miljoen mag je hem hebben, en voor 10 ook. Die keeper (Rulli, red.) is ook geen toppertje, en die rechtsback (Sánchez, red.) joh... Als je toch zo'n opleiding hebt als Ajax, ga je toch geen achterhoede-spelers halen. Of je moet ze bij Fortuna weg kunnen halen, zoals Schuurs, maar Sánchez is een rechtsback van niks, man! Als je dat niet in je jeugdopleiding hebt lopen..."

Job Knoester haalt vervolgens een column van Valentijn aan, waarin hij schrijft dat Ajax Schuurs en Botman te gemakkelijk heeft laten gaan. René zegt daarover: "Botman heb ik wat minder gevolgd, maar wat ik wel altijd had bij Schuurs en Blind: zij waren de pispaal. Schuurs altijd. Dat vond ik wel vervelend, want hij had lengte, snelheid en kon aardig voetballen. Alleen slopen er af en toe foutjes in. Als die er niet in slopen, had hij bij Real Madrid gespeeld! Ik vond Schuurs altijd een soort pispaaltje bij Ajax."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.