Terug

Volg Vandaag Inside

Red Bull Ring moet op de schop na 'ongekende situatie' tijdens GP van Oostenrijk

Red Bull Ring moet op de schop na 'ongekende situatie' tijdens GP van Oostenrijk

3 juli 2023, 09:21

Na de Grote Prijs van Oostenrijk heeft het racecircuit Red Bull Ring in Spielberg het advies gekregen om renovaties uit te voeren.

Acht coureurs kregen tijdstraffen voor herhaaldelijk buiten de lijnen van de baan rijden, wat resulteerde in een totaal van 1200 overtredingen en een aanzienlijke herziening van de einduitslag van de race. Hoewel coureur Max Verstappen zonder fouten reed en triomfeerde, spande de Fransman Esteban Ocon van Alpine de kroon met een tijdstraf van 30 seconden.

Als aanbeveling heeft de FIA het Red Bull Ring-circuit in Spielberg geadviseerd grindstroken aan te leggen bij de bochten 9 en 10, waar de meeste overtredingen plaatsvonden. Op deze manier zouden de coureurs vanzelf langzamer gaan rijden, omdat ze het risico niet willen lopen vast te komen zitten in het grind.

Verstappen, die voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk sprak met de NOS, gaf toe dat zelfs hij moeite had om zijn auto binnen de baan te houden op de Red Bull Ring, een circuit dat hij als geen ander kent.

"Gewoon binnen de lijnen blijven? Ga maar in mijn auto zitten en kijk of het echt zo gemakkelijk is", zei de tweevoudig wereldkampioen tijdens een persconferentie. "Dan zul je ontdekken dat het hier heel moeilijk kan zijn. Ik geloof niet dat we allemaal idioten zijn. Misschien moeten we de witte lijnen een beetje verbreden. Dit is gewoon niet ideaal, helemaal niet goed. Met al die geschrapt rondetijden lijken we wel amateurs."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.