Terug

Volg Vandaag Inside

Rechterhand Ridouan T. hintte op aanslag Van den Heuvel

Rechterhand Ridouan T. hintte op aanslag Van den Heuvel

23 aug 2022, 17:24

John van den Heuvel is vanuit een Colombiaanse cel met de dood bedreigd door Saïd R., de rechterhand van Ridouan T. Dat meldt De Telegraaf, dat berichten heeft gelezen uit recente processen-verbaal, die vorige week aan het Marengo-dossier zijn toegevoegd.

Saïd R. werd begin 2020 na een jarenlange klopjacht opgepakt in Colombia, maar ging na zijn arrestatie dus door met het bedreigen van de Telegraaf-verslaggever via een pgp-telefoon, die is gevonden in de cel van Saïd R..

De communicatie van liquidatieverdachte R. stamt uit augustus 2020, een half jaar na zijn aanhouding. In berichten toegeschreven aan het criminele kopstuk zegt hij onder meer: "Daarom die hond John moet boeten. Hij denkt dat hij nu veilig is. Ik hoop dat hij meer beweegt (…). Ja broer, echt een vieze hond maar moet gewoon hard aanpakken. Hoop dat ik wat jaren hier nog ben dan kunnen we ook goed jagen want is te lang stil", geciteerd door De Telegraaf, dat de pgp-berichten heeft ingelezen.

Van den Heuvel krijgt al jarenlang de strengst mogelijke beveiliging en is vorige week door politie en Openbaar Ministerie geïnformeerd over bedreigende berichten. Volgens de justitie hint Saïd R. op een moordaanslag. De directe aanleiding voor de bedreiging is het vermeende contact tussen Van den Heuvel en een criminele rivaal van R. De crimineel wordt niet bij naam genoemd, maar hij zou onderdeel zijn van een samenwerking van criminele organisaties tegen Ridouan T.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.